Politika

Шпирић тражио образложење Топчагићеве обавијести Европској комисији

САРАЈЕВО - Амбасадор у Мисији БиХ при ЕУ Осман Топчагић обавијестио је званичнике Европске комисије да ће се сервер за размјену података налазити у некој полицијској агенцији у БиХ, иако Интерресорна радна група још није донијела одлуку о томе.


Предсједавајући Савјета министара Никола Шпирић затражио је о томе образложење од министра иностраних послова Свена Алкалаја.

Према службеним забиљешкама, Топчагић је обавијестио шефа Одсјека за БиХ у Директорату за проширење Европске комисије Паолу Пампалони о томе гдје ће бити привремено смјештен сервер.

"Амбасадор је упознао саговорнике о потенцијалном привременом рјешењу за позиционирање сервера за размјену података који ће се налазити у НОЦ /Мрежном оперативном центру/. Трајно рјешење локације сервера биће накнадно одређено, а сигурно ће бити нека од полицијских агенција, што Европска комисија очекује од БиХ", наводи се у извјештају са састанка Топчагића и Пампалонијеве.

Мрежни оперативни центар НОЦ 2 почео је са радом у јулу прошле године. Европска комисија је са 22,4 милиона евра подржала његово отварање при Министарству безбједности БиХ, а од раније постоји НОЦ 1 који функционише при Агенцији за идентификационе документе, евиденцију и размјену података /ИДДЕЕА/.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog