Politika

Дејановићка би шетала у Поворци поноса

БЕОГРАД - Предсједник Скупштине Србије Славица Ђукић - Дејановић изјавила је да би прихватила позив да у "Поворци поноса" прошета Београдом, да су је организатори позвали на тај скуп.


"Различитост, па и ону у вези са сексуалним опредељење, уважавам и припадам људима који су одувек имали став да је различитост нешто природно, што треба подржавати и прихватати. Хомосексуалност није болест, већ специфичност", каже Дејановићева".

Коментаришући то што "Поворка поноса" није одржана, Дејановићева истиче да тај скуп нико није забранио, већ да су одлуку о отказивању донијели сами организатори, с обзиром на препоруку да манифестација буде измјештена из центра Београда.

Према њеним ријечима, власт је процијенила да постоји висок ризик због насиља, кога на овим просторима има можда и више него другдје у свијету.

Дејановићева је навела да се мора имати у виду и да се у Србији све анализира на другачији начин, јер су очи свјетске јавности упрте у ову земљу и све што се дешава у вези са испуњавањем задатака на путу ка ЕУ.

"Када је тешка ситуација увек се бира мање зло. Не кажем да је ово било добро решење, али питање је да ли је могло да се нађе неко боље решење", каже Дејановићева.

Дејановићева је навела да је одлука МУП Србије да забрани јавне скупове грађана, па и штрајкове, у центру Београда донијета из безбједносних разлога и због евентуалних ризика и да представља објективну процјену одређених стручњака у МУП.

"Претпостављам да одлука није вечита, односно верујем да ће имати ограничен рок трајања", каже предсједник парламента Србије.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog