Politika

Министарство правде Србије: Забранити групе које пропагирају насиље

БЕОГРАД - Министарство правде Србије ће се заложити, у оквиру своје надлежности, да се све групе које пропагирају насиље расформирају, а њихово дјеловање забрани, рекао је државни секретар тог министарства Слободан Хомен.


Он је рекао да је Министарство правде, заједно са Републичким тужилаштвом, иницирало забрану дјеловања организацији "Национални строј", због ширења неонацистичких идеја.

Републичко тужилаштво је поводом насиља и инцидената који су се догодили претходних дана у Београду најавило да ће се укључити у иницијативу да се забрани рад свих група које пријете насиљем и угрожавају безбједност грађана.

Полиција је јуче ухапсила 35 припадника разних ултрадесничарских покрета "СНП 1389" и "Образ", који су покушали да се окупе у центру Београда, упркос полицијској забрани окупљања.

Портпарол десничарске организације Српски народни покрет 1389 Миша Вацић осуђен је јуче на 30 дана затвора и одмах послат на издржавање казне у затвор Падинска Скела, саопштено је из овог покрета.

Организација "Наши" осудила је најаву власти да ће забранити овај покрет и поручила, како је наведено у саопштењу "диктаторском режиму Бориса Тадића и његовим партнерима са Б92 и невладиних организација, да им се ускоро ближи крај".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog