Svijet

Израел: Медведеву нисмо гарантовали да нећемо напасти Иран

ЈЕРУСАЛИМ - Израел није одустао од опције војног одговора на нуклеарни програм Ирана, изјавили су данас високорангирани званичници јеврејске државе.


Руски предсједник Дмитриј Медведев рекао током протекле седмице да би напад на Иран довео до "хуманитарне катастрофе" и да тиме постоју ризик од одмазде према Израелу што бу утицало у на друге државе.

"Међутим, моје израелске колеге су ми рекле да не планирају да реагују на тај начин и ја им вјерујем", рекао је Медведев.

Руски предсједник је додао да му је током састанка на Црном мору у августу предсједник јеврејске државе Шимон Перез рекао да Израел неће напасти Иран.

Замјеник шефа израелске дипломатије Дени Ајалон је рекао да то није гаранција да неће бити напада на Иран.

"То сигурно није гаранција. Не сматрам да је, уз сво дужно поштовање, руски предсједник овлаштен да говори за Израел и ми сигурно нисмо уклонили ту опцију са стола", рекао је Ајалон.

Начелник генералштаба израелске војске Габи Ашкенази рекао је "да Израел има право да се брани и да су све опције на столу."

Израел већ дуже вријеме одбацује увјеравања Ирана да њихов нуклеарни програм није намијењен за производњу атомског наоружања, те да неће толерисати тај ниво науржања Техерана.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog