Društvo

Бајрамска софра у Београду

БЕОГРАД - Исламска заједница Србије организовала је у Београду бајрамску софру испред Бајракли џамије на Дорћолу, око које се окупило више од хиљаду грађана Београда.


Испред џамије, на дијелу између Улица краља Петра и цара Уроша, муслимански вјерници прострли су ћилиме око којих су поставили столове, који су се "повијали" од терета разних врста пита, домаћих ајвара, сирева и осталих млијечних производа, као и бројних прерађевина од сувог меса.

Муфтија Мухамед Јусуфспахић захвалио је Богу због лијепог времена које је омогућило да се свечаност одржи на отвореном и да се комшије боље међусобно упознају јер, како је рекао, "човјек је непријатељ онога што не познаје".

Он је захвалио свим људима који су дошли испред џамије и честитао Нову годину, како је рекао, "браћи Јеврејима", док је хришћанима пожелио да им Бог подари мир.

Предсједник Скупштине града Београда Александар Антић честитао је муслиманима празник и рекао новинарима да данашња свечаност оличава "Београд у којем он жели да живи".

Антић је рекао да градска власт жели да Београд буде место у којем ће у миру и слози живети сви људи, без обзира на верску или националну припадност.

Осим већег броја грађана, испред џамије је дошао и рабин Исак Асијел, као и дугогодишњи муфтија Хамдија Јусуфспахић

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog