Društvo

Приведене вође „Образа” и „1389”

БЕОГРАД - Београдска полиција привела је јуче 35 особа које су, упркос забрани окупљања, покушале да организују скупове на појединим мјестима у граду.


Међу ухапшенима су Младен Обрадовић, из организације „Образ", као и Миша Вацић, из удружења „Српски народни покрет 1389".

Утврђивање њихове кривичне или прекршајне одговорности је у току, наводи се у саопштењу МУП-а Србије. Полиција је код приведених особа пронашла један „боксер", три димне кутије и двије навијачке бакље, док је у Змај-Јовиној улици, у непосредној близини Филозофског факултета, откривена већа количина камења офарбаног црвеном бојом.

Активисти десничарских организација приведени су у Полицијску станицу Стари град. Такође, дежурни судија за прекршаје у Београду изрекао је јуче предсједнику Управног одбора удружења „Српски народни покрет 1389" Радојку Љубичићу казну од 30 дана затвора због непоштовања забране одржавања скупа тог удружења на платоу Трга Републике.

Иако је полиција забранила сва окупљања у центру града из безбједносних разлога, припадници удружења „Наши" и „Српски народни покрет 1389" покушали су око осам часова ујутру да се окупе на платоу испред Филозофског факултета и поставе возило са озвучењем, али су у томе осујећени.

Мања група присталица ових удружења прошетала је око 11 часова Кнез-Михаиловом улицом и накратко застала код платоа испред Филозофског факултета.

Симпатизери „Образа" и „Покрета 1389" су око поднева покушали да се окупе и испред храма светог Саве, али их је полиција у томе спречила.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog