Politika

Васић: ОХР је тражио само заклетву да ћемо поштовати Устав

БАЊА ЛУКА - Бивши високи функционер СДС Немања Васић изјавио је да је потписао изјаву о поштивању Устава БиХ, али да никаквих других услова није било када му је ОХР у августу укинуо санкције на политичко дјеловање.


У тој изјави рехабилитовани се заклињу да ће поштовати Устав БиХ и проводити Општи оквирни споразум за мир и његове анексе и да ће штитити личне слободе и права која су дата Уставом БиХ.

"Касније је код мене дошао један високи службеник ОХР и питао ме могу ли да га спојим са Драганом Калинићем да дође или да му он однесе рјешење о скидању санкција. Ја сам то учинио и он му је то рјешење однио у Београд", рекао је Васић.

Разговор је наводно требало да буде обављен са још петорицом бивших високих функционера СДС, укључујући и бившег потпредсједника СДС Милана Нинковића.

Одлуком високог представника у БиХ Валентина Инцка у августу су рехабилитовани Васић, Калинић, Саво Крунић и Јово Космајац, смијењени одлуком Педија Ешдауна јуна 2004. године.

Сарајевски портали објавили су прије рехабилитација да међународна заједница покушава да ослаби премијера Републике Српске и лидера СНСД Милорада Додика и да зато ради на стварању коалиције лидера Демократске странке Драгана Чавића и предсједника ПДП Младена Иванића и прикључењу СДС том савезу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog