Politika

Eгереши: Нећемо чекати Скупштину Србије у недоглед

НОВИ САД - Предсједник војвођанске Скупштине Шандор Егереши изјавио је не зна кад ће бити потврђен Статут и донешен закон о надлежностима Војводине у Скупштини Србије, али да покрајинска администрација о том отезању неће ћутати у недоглед.


"Против сам дизања тензија у Србији, али ако се стварно у неком догледном времену не деси ништа са та два документа од животне важности за функционисање Војводине, онда сви одговорни људи у покрајинској Скупштини и Извршном већу, морају да се окупе и договоре шта и како даље", изјавио је Егереши.

Он је навео да је основни проблем код потврђивања новог покрајинског Статута што централне власти у Београду немају политичке воље да прихавте концепт децентрализоване и европеизоване Србије.

"Због тога је настао и проблем са потврђивањем Статута, јер у централној власти очигледно нема довољно политичке воље за тај концепт који је заправао једини исправан уколико се жели обезбедити будућност европске Србије", констатовао је Егереши.

Скупштина Војводине утврдила је Приједлог новог статута покрајине још 14. октобра прошле године од када чека да буде стављен у процедуру потврђивања у Скупштини Србије.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog