Politika

Инцко: Имам план ако се РС повуче из ''Електропреноса''

САРАЈЕВО - Високи представник у БиХ Валентин Инцко тврди да има план уколико се представници Републике Српске повуку из "Електропреноса БиХ", али да ће му, ипак, први корак бити да проба да уради све да дође до састанка власника "Електропреноса БиХ", а то су РС и Федерација БиХ.


Он је истакао да је циљ да власници ријеше каква ће бити будућност тог предузећа, додајући да је оно здраво и да има свој новац на рачуну.

Према његовим ријечима, преурањено је говорити о санкцијама, јер је сада најважније говорити о рјешењу.

"У суштини, био бих изненађен ако би се они повукли, јер ми нисмо ништа ново учинили. Ми смо продужили мандат бившим функционерима и директору који је Србин", рекао је Инцко.

У јучерашњој заједничкој изјави представника законодавних и извршних органа власти РС и представника РС у заједничким органима БиХ наводи се да је високи представник, поново злоупотребљавајући своја овлашћења, извршио удар, не само на Дејтонски споразум и Устав, већ и на власничке односе у компанији "Електропренос", угрозивши имовину РС и њених грађана

"Република Српска, као страна потписница свих анекса Дејтонског мировног споразума, не прихвата посљедње наметнуте одлуке високог представника у БиХ Валентина Инцка и одлучна је да се супротстави кршењу владавине права, у потпуности опредијељена поштовању Дејтонског споразума", наводи се у заједничкој изјави.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog