Društvo

Хомен: И вође навијача под истрагу

БЕОГРАД - Државни секретар Министарства правде Србије Слободан Хомен рекао је да би предмет истраге полиције и тужилаштва требало да буду и вође навијача.


Говорећи о иницијативи за забрану група које позивају на насиље, Хомен је за Радио-телевизију Србије навео да очекује да тужилаштво заврши истрагу до краја недјеље и саопшти за које групе треба поднијети иницијативу о забрани.

"Треба разграничити криминал од навијања, поготово што вође тих навијачких група имају потпуно другачије и жеље и активности и другачије идеје за шта користе то навијање", рекао је Хомен.

Хомен је навео да су веома често навијачке групе повезане и са дилерима дроге и разноразним другим кривичним дјелима попут изнуда, пријетњи или уцјена.

Републички јавни тужилац у Србији Слободан Радовановић затражиће ускоро забрану "Образ" и "Српски народни покрет 1389" и још пет екстремистичких организација, најављујући и обрачун са свим насилницима који се крију иза спорта.

Радовановић је раније рекао да ће тражити да се забране и навијачке групе фудбалских клубова, уколико су оне уписане у регистар удружења грађана, а које преко свог статута или јавног дјеловања угрожавају било кога.

Наводећи да су организоване групе криве за нападе на странце и инциденте који су се догађали протеклих дана у Београду за вријеме припрема за одржавање "Поворке поноса", Радовановић је навео да је већ кренуо у прикупљање података од полиције и судова о десничарским организацијама, како би од Уставног суда тражио њихову забрану.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog