Sport

Дејвис куп: Србија на САД

ЖЕНЕВА - Најбољи тенисери Србије играће наредне сезоне у првом колу Свјетске групе Дејвис купа са селекцијом САД, одлучено је жријебом у Женеви.


Дуел са Американцима изабраници селектора Богдана Обрадовића играће од 5. до 7. марта 2010. године, и биће домаћини, највјероватније у Београдској арени.

Уколико савладају тим Патрика Мекинроа Новак Ђоковић и другови у другој рунди састаће се са побједником меча Хрватска - Еквадор.

У осталим мечевима прве рунде Свјетске групе састаће се у дербију Шпанија - Швајцарска, Шведска - Аргентина, Русија - Индија, Чиле - Израел, Белгија - Чешка, Француска - Немачка, Хрватска - Еквадор.

Србија је и претходне двије године имала тежак жријеб, јер је за противнике добијала најбоље селекције свијета - 2008. играла је у Москви против Русије, а ове сезоне противник је била Шпанија у Бенидорму.

Прошлог викенда Србија је у Београду надиграла Узбекистан са 5:0 у плеј-офу и обезбиједила опстанак у Свјетској групи.

Србија није имала много среће ни ове године на жребу. Послије првих фаворита две године заредом, овога пута извукли су друге носиоце, репрезентацију која је чак 32 пута освајала титулу у Дејвис купу, последњи пут 2007. тријумфом над Русијом (4:1).

Селекција САД ове године са успјехом је прошла прво коло такмичења, надигравши Швајцарску са 4:1, а онда је у четвртфиналу поражена од Хрватске (3:2).

На том дуелу, одиграном у хали Жатика у Поречу, за САД су наступали Марди Фиш, Џејмс Блејк и најбољи дубл света Мајк и Боб Брајан, док је Енди Родик одмарао.

Србија, као ни Југославија раније, до сада нису одмјеравале снаге са селекцијом САД у Дејвис купу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog