Politika

Напредњаци осуђују хапшење Срба на Косову

БЕОГРАД - Српска напредна странка оцијенила је да хапшење петоро Срба на Косову због сумње да су починили ратне злочине над Албанцима показује пристрасну улоге представника међународне заједнице на Космету, који тако помажу Албанцима да протјерају све преостале Србе.


Ова странка оцјењује да се овакавим поступцима шаље порука Србима који би се вратили на Косово и Метохију да тамо нису пожељни и да је очигледно крајњи циљ да се сви преостали Срби протјерају из јужне српске покрајине и Албанцима тако омогући реализација пројекта Велике Албаније.

СНС подсјећа да представници међународне заједнице на Косову никада нису инсистирали на хапшењу ниједног Албанца због ратних злочина почињених над Србима и да још нико није приведен ни због стравичног злочина вађења и продаје органа несрећним косовским Србима.

СНС тражи од представника међународне заједнице на Косову и Метохији да се понашају непристрасно и заштите права и интересе и Срба, а не да само својим поступцима подупиру интересе албанске стране.

Еулекс је јутрос ухапсио петоро Срба и општини Ново Брдо, међу којима и једну жену, због сумње да су починили ратне злочине над Албанцима 1999. године.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog