Politika

Нека се Месић бави Хрватском

БАЊА ЛУКА - Замјеник министра иностраних послова БиХ Aна Тришић-Бабић рекла је да су изјаве предсједника Хрватске Стјепана Месића дате у Њујорку неумјесне и тенденциозне.


„Прије било каквог коментарисања туђег дворишта Месић би требало добро да погледа своје. БиХ је настала Дејтонским мировним споразумом иза кога стоје свјетске силе попут СAД, Руске Федерације, Француске, Велике Британије, и као гаранти Србија и Хрватска", рекла је Тришић-Бабићева.

Она је додала да би занимљивије било чути Месићево реаговање на изјаве градоначелника Сплита Жељка Керума, који је рекао да не би дозволио да српски трговачки ланци уђу у Хрватску, да Срби никад ништа добро нису донијели и да никада неће дозволити да му Србин уђе у породицу.

Месић је у разговору са генералним секретаром УН Бан Ки Муном рекао да Република Српска односно неки у РС не прихватају БиХ као државу, него граде државу у држави.

Месић је генералном секретару УН изнио и свој познати став да је Дејтонски споразум зауставио рат у БиХ, али да није успоставио државне механизме по којима та земља може да функционише.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog