Politika

Хомен се захолцао: Тужио би и Коштуницу

БЕОГРАД - Државни чиновници који су 21. фебруара прошле године организовали митинг у Београду под називом "Косово је Србија" требало би да одговарају због насиља које се тада догодило, изјавио је државни секретар Министарства правде Србије, Слободан Хомен.


"За државу нико не би требало да буде изузетак. Није на мени да одређујем ко ће за шта да одговара и да ли ће то бити прекршајни или кривични поступак, али, као правник морам да укажем на могуће проблеме", каже Хомен.

Адвокат Драгољуб Тодоровић рекао је да је управо тадашњи предсједник Владе Србије Војислав Коштуница тај који би морао кривично да одговара, јер држава није предузела неопходне мјере заштите имовине и грађана.

Он је изразио сумњу да би најновија хапшења ултрадесничара могла да расвијетле насиље за вријеме скупа "Косово је Србија", јер не постоји политичка воља да се то догоди.

Недавна хапшења припадника ултрадесничарских организација у Београду и најава забрана свих групација које позивају на насиље и угрожавање уставног поретка земље могла би да се искористе за коначно утврђивање одговорности за ескалацију насиља на београдским улицама које се догодило 21. фебруара 2008. године.

Митинг под називом "Косово је Србија" одржан је 21. фебруара 2008. године поводом једностраног проглашења независности Косова, а групације које се финансирају из инострансва, којима је Слободан Хомен веома близак, упорно покушавају да баце сијенку на тај догађај.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog