Društvo

Бања Лука: Три бомбе у канти за смеће

БАЊА ЛУКА - Три бомбе кашикаре, које су пронађене јуче у Улици Младена Стојановића у Бањој Луци, односно између зграде Владе Републике Српске и Конзулата Њемачке, биле су остављене у бетонској канти за смеће, потврдила је портпарол Центра јавне безбједности Бања Лука Госпа Арсеновић.


"Бомбе су биле у пластичној врећици, од којих једна у кожној фишеклији, а друге двије у зеленим пластичним амбалажама у којима су овакве бомбе иначе упаковане", објаснила је Арсеновићева.

Она је рекла да је радник Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) јуче у 13.55 часова обавијестио оперативно дежурство да се у канти за смеће у Улици Младена Стојановића налазе бомбе.

Према њеним ријечима, полиција је одмах по пријави изашла и обезбиједила мјесто гдје су бомбе откривене, а одмах су позвани и деминери који су успјешно уклонили бомбе.

"Полиција ће испитати околности под којима су бомбе доспјеле на то мјесто", рекла је Арсеновићева и додала да је увиђај обављен и да је истрага у току.

Из извора блиских полицији незванично се сазнаје да је бомбе неко, највјероватније, оставио у жељи да их се ријеши пошто оне нису биле обухваћене амнестијом за предавање оружја заосталог из рата, те да није постојала могућност да бомбе буду активиране и некога повриједе.

Према истом извору, особа која је бацила бомбе у бетонску канту за смеће сматрала да је ту најбезбједније, јер се у близини налази обезбјеђење и да ће ту бити најприје уочене.

У полицији истичу да је у посљедње вријеме све чешћа појава да експлозивна средства буду одбачена на сметљишта и подсјећају да су дјеца недавно нашла бомбу бачену у поток у селу Бајинци код Српца.

Том приликом је погинуо осмогодишњи дјечак, а тешко повријеђена је деветогодишња дјевојчица.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog