Društvo

Српска добила спор са Рајфајзеном

БАЊА ЛУКА - Република Српска добила је спор пред Арбитражним трибуналом у Цириху који је против ње покренуо Рајфајзен Инвестмент АГ Беч у фебруару 2008. године, потражујући више од два милиона долара на име неплаћене накнаде за пружене консултантске услуге у процесу приватизације Телекома Српске, потврђено је у Министарству финансија Републике Српске.


"Пресудом Арбитражног трибунала од 24. септембра у цјелини је одбијен тужбени захтјев Рајфајзен Инвестмент, чиме је потврђено да је Српска савјесно и у складу са прописима извршавала своје обавезе у вези с ангажманом код приватизације `Телекома Српске`", рекао је за данашњи "Фокус" адвокат Стеван Димитријевић, који је, између осталих, заступао Српску и друге тужене у овом спору.

Он је навео да је тужбом била обухваћена Српска, Влада РС, Фонд за развој и запошљавање и Дирекција за приватизацију Републике Српске.

Спор је вођен пред Арбитражним трибуналом, чије је сједиште у Цириху, а интересе Српске и других тужених у спору заступале су канцеларије "Карановић" и "Николић" у сарадњи с бањолучким адвокатом Стеваном Димитријевићем.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog