Sport

Кошаркаши Партизана почињу америчку авантуру

ЧИКАГО - Експедиција Партизана допутовала је у САД, тачније у Чикаго, одакле ће почети њихова турнеја "преко баре".


Црно-белима је Евролига указала посебну част да посјете САД и одиграју два меча са НБА тимовима, Денвером и Финиксом.

Шампион Србије ће прије тога одиграти два сусрета са екипом Средњег истока, коју чине играчи без ангажмана.

Партизан је у највећем српском граду послије Београда (процјена је да у Чикагу живи до пола милиона Срба) наишао на топлу добродошлицу. Право са аеродрома црно-белима је упрличена вечера добродошлице у ресторан Тесла, где су се осјећали као код куће, а дан након тога одрадили су и први тренинг на Пердју универзитету.

Кошаркаши Партизана радили су комбиновано у теретани и сали, где су вјежбали са НБА лоптама како би што спремнији дочекали први меч на турнеји, у недељу у хали која прима око 1.500 гледалаца.

Прве звијезде тима Средњег истока биће Томас Келати и Аријел Мекдоналд, а извјесно да ће дворана бити пуна, јер за тај дуел влада велико интересовање. У прилог томе иде и податак да су цијене улазница веома популарне, 10 и 15 долара.

Екипа се комплетирала у Чикагу, јер им се прикључио и нови-стари плејмејкер Милтон Паласио.

Кошаракаши Партизана суботу ће провести у разгледању и упознавању Чикага, прије него што дан касније одиграју први дуел у САД.

После Чикага шампион Србије иде у Детроит, гдје ће им ривал опет бити селекција Средњег истока, а потом слиједи гостовање Денверу и Финиксу, 3. и 6. октобра. Партизан ће и на тим дуелима имати подршку навијача из дијаспоре, јер су мјесто уз терен већ капарисало тридесетак присталица клуба из Канаде.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog