Sport

Секс скандал у женској фудбалској репрезентацији Хрватске

ЗАГРЕБ - Малољетна фудбалерка, чланица женске репрезентације Хрватске, пријавила је високог функционера Хрватског ногометног савеза за сексуално напаствовање.


Чим је за ХНС скандалозна вест одјекнула, прозвани челник јавио се у хрватску кућу фудбала, али не жели никакав контакт са новинарима, па је преко главног секретара ХНС, Зорислава Сребрића, послао поруку да "Одбија било који облик овакве пријаве".

Дјевојка није пунољетна, па је због њене заштите, криминалистичку обраду преузело одељење за малолетничку деликвенцију у Вировитици.

"Мени је то шок, страшно!", рекла је Марија Матузић, Маца Марадона, легенда хрватског женског фудбала, чланица клуба Динамо.

Сличних прича у својој 38-годишњој каријери, Матузићева се наслушала женским свлачионицама, али због страха, каже, угледни функционер Савеза никада до сада није пријављен.

"Ако кажу родитељима, неће моћи у репрезентацију, преплашиле су се, јер су младе, 15 - 16 година, боје се да кажу ", каже Маца Марадона.

Иако је притужби и примједби наводно већ било, због јаких позиција у матичној кући, тврди Маца, све се заташкавало и гурало под тепих:

"Он мисли да је он владар, има подршку Сребрића, секретара Савеза. Ако га сад не макну, и ако им то није довољно, сви морамо да се покупимо из фудбала. То све треба распиштољити", бијесна је Матузићева.

Први корак у ХНС су учинили - забранили су овом функционеру да као вођа делегације доведе дјевојке у Србију, на фудбалску утакмицу која ће се у данас играти у Нишу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog