Politika

НСРС: Опозиција неће присуствовати ако телевизија не преноси

БАЊА ЛУКА - Чланови Колегијума Народне скупштине Републике Српске на данашњој сједници нису постигли договор о наставку рада парламента, јер су опозиционе партије најавиле да неће присуствовати засједању зато што нема директног преноса на Радио-телевизији РС.


"Није постигнут договор, јер су опозиционе партије инистирале на телевизијском преносу. Не могу прејудицирати, али опзиционе странке су најавиле да неће присуствовати раду парламента", рекао је Радојчић новинарима.

Он је оцијенио да то није добро и да парламент мора да ради и када има и када нема преноса и да своју законодавну и контролу улогу остварује и када има и нема медијско праћење.

Представници опозиције тражили су одржавање сједнице Колегијума због тога што нема преноса расправе о Нацрту закона о одузимању имовине стечене извршењем кривичног дјела и Консолидованог извјештаја о извршењу Буџета РС за првих шест мејсеци ове године.

Радојичић је рекао да је РТРС информисала Колегијум да не преноси нацрте закона.

"Већина у Колегијуму сматра да парламент треба да ради, без обзира да ли има пренос, а да у односу са РТРС треба дефинисати правила и принципе којих ће се придржавати обје стране, јер смо упућени једни на друге", додао је он.

Радојчић је подсјетио да је Колегијум прије почетка јесење сезоне засједања једногласно закључио да је потребно дати већу минутажу и број директних тв-преноса из Скупштине, те да је са 33. сједнице предложио пренос само двије тачке.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog