Politika

Сједница настављена без посланика СДС, СРС и ПДП

БАЊА ЛУКА - Народна скупштина Републике Српске наставила је данас сједницу разматрањем Нацрта закона о одузимању имовине стечене извршењем кривичног дјела.


Посланици СДС, СРС РС и ПДП напустили су сједницу Народне скупштине и неће учествовати у разматрању овог нацрта закона и Консолидованог извјештаја о извршењу буџета РС за првих шест мјесеци ове године, јер расправу о ове двије тачке дневног реда Радио-телевизија РС неће директно преносити.

Наставак рада парламента РС данас је каснио више од два часа, због сједнице Колегијума парламента РС која је у међувремену одржана на захтјев опозиционих странака који су тражили директан ТВ пренос разматрања ове двије тачке дневног реда.

Шеф Посланичког клуба СДС Борислав Бојић рекао је да је на Колегијуму Народне скупштине РС усаглашено да се двије од 44. тачке дневног реда директно преносе путем РТРС, и то Нацрт закона о одузимању имовине стечене извршењем кривичног дјела и Консолидовани извјештај о извршењу буџета РС за првих шест мјесеци ове године.

Бојић каже да посланици СДС неће учествовати у раду скупштине током разматрања ове двије тачке дневног реда.

Шеф Посланичког клуба ПДП Бранислав Бореновић рекао је да посланици ПДП неће учествовати у раду парламента РС током разматрања ове двије тачке дневног реда.

Уређивачки колегијум РТРС обавијестио је Народну скупштину РС да ова медијска кућа не преноси директно разматрање нацрта закона у скупштини.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog