Društvo

Toплане у РС спремне за зиму

ПРИЈЕДОР - Свих 11 топлана у Републици Српској спремне су да 15. октобра почну сезону гријања и за сада неће доћи до промјене цијена гријања, изјавио је секретар Удружења топлане РС Ново Вучета.


''Све топлане су извршиле своје редовне пословне припреме за сезону гријања и могу, зависно од вањских температура, почети испоручивати топлотну енергију потрошачима'', рекао је Вучета на састанку Удружења топлана РС који је данас одржан у Приједору.

Вучета, као технички директор највеће топлане у Српској - бањолучке, истакао је да ово предузеће неће повећавати цијену гријања, а да, према информацијама које има Удружење, неће то учинити ни остале топлане, бар на почетку сезоне.

Иако су топлане повећале проценат наплате услуга, заједнички им је проблем потраживање ранијих дугова.

Секретар Удружења топлана РС Ново Вучета рекао је да Удружење предлаже измјену закона о облигационим односима у смислу да се продужи вријеме застаре дугова како би комуналним предузећима омогућили ефикаснију наплату, а тиме и боље функционисање.

Вучета је навео и да представници топлана подржавају пренос власништва комуналних предузећа на локалне заједнице, односно нацрт закона, који се налази у јавној расправи, а којим је предвиђено да комуналним предузећима убудуће, умјесто Владе РС, газдују општине.

У Српској ради 11 топлана од којих су четири на угаљ, по једна на гас и дрво, а остале на мазут.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog