Politika

Бојић: Пренос не одговара никоме из СНСД

БАЊА ЛУКА - Шеф Посланичког клуба СДС у Народној скупштини Републике Српске Борислав Бојић сматра да данас није било директног преноса дијела сједнице парламента путем РТРС зато што то ''очигледно не одговара некоме из СНСД''.


''СНСД је главни кривац за ово стање, с обзиром да је путем својих структура онемогућио провођење закључка који је усвојен на Колегијуму Народне скупштине РС, а који се односи на то да РТРС директно преноси двије од 44. тачке дневног реда'', изјавио је Бојић данас новинарима у Бањој Луци, након што су посланици опозиције напустили скупштинску салу у знак протеста због онемогућеног директног ТВ преноса.

Бојић је рекао да су на овај начин ''грађани РС нису у могућности да чују расправу о криминалу и корупцији која је садржана у том нацрту закона и Консолидованом извјештају о извршењу буџета РС за првих шест мјесеци ове године''.

Он је подсјетио да СДС има припремљен закон о одузимању нелегално стечене имовине, истичући да уколико не буде провјере начина стицања имовине садашњих и бивших носилаца власти од 1990. године, да неће бити успјеха у тој области како очекују грађани РС.

Народна скупштина РС наставила је данас сједницу разматрањем Нацрта закона о одузимању имовине стечене извршењем кривичног дјела, а посланици СДС, СРС РС и ПДП напустили су сједницу и неће учествовати у разматрању Нацрта закона и Консолидованог извјештаја о извршењу буџета РС за првих шест мјесеци ове године, јер РТРС неће директно преносити расправу о ове двије тачке дневног реда.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog