Društvo

Српски хулигани постали проблем за француску власт

БЕОГРАД/ПАРИЗ - Француски министар спорта Рама Јад истакла је да смрт француског младића Бриса Татона, којег су недавно у Београду претукли хулигани, неће остати некажњена и позвала да се кривци најстроже казне.


Јад је, у првом реаговању, званичног Париза, изјавила да је Татон умро јутрос у Београду као жртва бруталне агресије од посљедица дивљачких удараца који су му нанесени.

Она је изјавила саучешће породице француског младића, рекавши да овај трагични догађај, због којег је у жалости читава фудбалска Европа неће остати некажњен.

Јад је позвала да се починиоци овог убиства најстроже казне и подржала напоре српских власти како овај злочин не би остао некажњен.

"Поново сам разговарала са српским властима о томе, као и са представницима УЕФЕ", рекла је Јад.

Француски медији са ознаком "хитно" пренијели су вијест о смрти Татона, а очекује се и реаговање француског Министарства спољних послова на редовној прес-конференцији.

Француски навијач Брис Татон преминуо је данас у Клиничком центру у Београду, неколико дана након што га у центру Београда брутално претукла гурпа хулигана 17, септембра у дану одигравања утакмице Тулуз-Партизан.

Полиција је ухапсила 11 осумњичених за овај напад.

Тужилаштво је раније најавило да ће тражити максималне казне.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog