Društvo

Челинац: Посмртне поворке иду кроз град, до даљњег

ЧЕЛИНАЦ - Предузеће "Чистоћа и зеленило" које газдује челиначким Градским гробљем, није у могућности да испоштује иницијативу групе одборника и грађана да се заустави кретање погребних поворки кроз овај град.


Вршилац дружности директора овог предузећа Драган Џомбић рекао је да је неопходно да о овој теми заједничку ријеч пронађу руководство челиначке општине и парохије.

Џомбић наглашава да свештеници челиначке парохије одбијају да користе гробљански објекат, јер нема звоник и мокри чвор са спољашним улазом. Градња звоника није предвиђена, јер је Градско гробље намијењено за сахране грађана свих вјероисповијести.

Више одборника дуже вријеме упорно од начелника општине Момчила Зељковића тражи да наредбом забрани кретање погребних поворки кроз град што он одбија.

Илија Вујичић, посланик у Народној скупштини Републике Српске, који је и предсједник Савјета Мјесне заједнице Челинац центар, залаже се да се гробљански објекат користи у пуном капацитету.

Предсједник Клуба одборника ДНС у челиначкој Скупштини општине Зоран Спасојевић каже да је општина створила све услове да погреби почињу и завршавају у Градском гробљу.

Према његовим ријечима, погребе треба учинити достојанственим, а породицама олакшати тренутке када су у највећој жалости.

Спасојевић каже да у садашњим околностима, погреби трају дуже него што је потребно, те да погребне поворке плаше дјецу, заустављају саобраћај и ометају друге активности у граду.

Градско гробље у Челинцу основано је прије три и по деценије, а општина је прије скоро двије године саградила гробљански објекат и уредила паркинг у шта је уложено више од 200.000 марака. Погребне поворке најчешће крећу од Сретењске цркве испред које не постоји задовољавајући паркинг, а када крећу из приградских насеља путују и по три километра.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog