Društvo

Дубица: Сјећање на хероја Тепића

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Поводом обиљежавања осамнаест година од погибије народног хероја Милана Тепића начелник општине Козарска Дубица Нино Јауз са сарадницима посјетио је породицу Тепић и положило цвијеће на спомен-обиљежје страдалог мајора.


На данашњи дан 1991. године мајор тадашње ЈНА Милан Тепић нашао се у централном складишту убојних средстава у селу Беденику у близини Бјеловара, гдје је био приморан да се са својим војницима повуче у складиште и организује одбрану од хрватских војника који су опколили бјеловарску касарну.

"Мајор Милан Тепић је, бранећи своју државу и свој народа, учинио херојско дјело због чега је проглашен за хероја. Не желећи да препусти непријатељу оружје којим би убијао његове војнике, у ваздух је дигао себе и војно складиште касарне", подсјетио је Јауз у изјави новинарима и додао да је мајор Тепић примјер "великог срца и храбрости", на које сви требају бити поносни.

На породичну гробницу Тепића у селу Комленац цвијеће су положили и делегације Општинске борачке организације Козарска Дубица и Партије демократског прогреса.

Мајор Милан Тепић рођен је 1957. године у селу Комленац у Козарској Дубици и једини је постхумно одликовани народни херој одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

Српска је у његову част установила Орден за посебне заслуге у одбрамбено-отаџбинском рату.

Народном хероју Милану Тепићу постхумно је 2007. године додијељен Златни грб општине Козарска Дубица, који је уручен његовом сину Александру, а једна улица у Козарској Дубици носи његово име.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog