Društvo

Позив на братство са Србима довољан за тужбу у Хрватској

ЗАГРЕБ - Предсједник десничарске странке - Хрватске чисте странке права подно је кривичну пријаву против познатог публицисте и критичара Игора Мандића због његовог позивања на заједнички живот Хрвата и Срба.


Шеф ХЧСП Јосип Миљак, поднео је дирекцији полиције кривичну пријаву због Мандића који је у емисији Хрватске телевизије "Недељом у два" "злоупотребио снагу јавне ријечи у ударном и гледаном термину и јавно позвао на заједнички живот Хрвата и Срба".

ХЧСП је маргинална странка у Хрватској која се "прославила" организацијом антигеј скупа у јуну у Загребу и давањем подршке усташком режиму и Анти Павелићу.

Миљак Мандићу замјера што је, према његовом мишљењу, "повредио све грађане Хрватске, а нарочито браниоце, инвалиде и друге жртве рата које су Хрватској наметнули управо Срби".

"Позивање на ново заједништво, а знајући како су завршила сва досадашња заједништва са Србима у обе Југославије, јесте отворено заговарање нових ратова и новог геноцида над хрватским народом", наводи се у пријави, иако се не истиче када је то над хрватским народом почињен геноцид.

Мандић случају није дао велико значење, рекавши тек "Добро, а шта се може'" новинарима након што су га информисали о кривичној пријави.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog