Društvo

Шево из Београда организовао пљачку у Шведској?

СТОКХОЛМ - Контроверзни српски бизнисмен из Београда Милан Шево /36/, поријеклом из БиХ, означен је као главни организатор спектакуларне пљачке око 100 милиона евра из најпознатије компаније за обезбјеђење "Г4С" у Стокхолму.


Шведски истражиоци су, према непотврђеним информацијама, дошли у Београд да би сa колегама из МУП Србије размијенили податке и привели Шеву.

Извор листа, близак истрази, тврди да Шево није могао сам да осмисли ову пљачку, која је изведена 23. септембра, већ да је имао несебичну помоћ шведских колега.

Као осумњичени да су извршили пљачку, до сада су ухапшена шесторица, међу којима су и Горан Бојовић /38/ и Горан Живковић /29/, за које се претпоставља да су током испитивања открили идентитет организатора, а све да би себи обезбиједили блаже казне.

Бојовић и Живковић, који су ухапшени током викенда, осумњичени су да су 23. септембра у јутарњим часовима дошли хеликоптером који се спустио на кров компаније "Г4С", након чега су се ужадима спустили у унутрашњост објекта, гдје су се налазиле вреће с новцем покупљеним из аутомата.

Ухапшени су и Швеђанин Александар Ериксон (34), који се сумњичи да је пилотирао хеликоптером (приказан на фотографији) којим су се пљачкаши спустили на кров "Г4С" , Турчин Метин Акдаг /37/, Иранац Резу Мадади /31/ и Швеђанин Петер Карлсон /29/.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog