Svijet

Филипини чекају ураган у стању природне катастрофе

МАНИЛА - Предсједник Филипина Глорија Аројо прогласила је данас стање природне катастрофе на територији Филипина, уочи наиласка новог тајфуна који би, према прогнозама, могао да захвати земљу сутра ујутру, саопштио је Серџ Рејмонд портпарол предсједника.


"Ова одлука омогућиће да се земља припреми за наилазак тајфуна `Парма`, који ће у суботу погодити сјеверни дио земље", прецизирао је портпарол.

Становништво Филипина се полако опоравља од тропске олује "Кетсана" , која је причинила већу материјалну штету и од које је смртно страдало 293 људи.

Многе области у земљи, укључујући и главни град Манилу, већ су прогласиле стање природне катастрофе након што је прошлог викенда прошла тропска олуја "Кетсана", која је изазвала најгоре поплаве у посљедњих 40 година.

"Пожељније је да цела земља буде у стању природне катастрофе, како би се локалне власти припремиле", изјавио је Рејмонд.

Тајфун "Парма" , са ударима вјетра до 195 километара на час приближава се покрајини Аурора и могао би да ову област захвати већ у зору.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog