Društvo

Недјеља дјетета у Бањој Луци: Кључ града у рукама дјеце

БАЊА ЛУКА - Бањoлучки градоначелник Драгољуб Давидовић предао је данас, поводом Недјеље дјетета, кључ Града дјеци Бање Луке, како би у наредних седам дана управљали градом.


Пожеливиши сретно дјетињство малишанима, Давидовић је рекао да ће Бања Лука, као и сваке године, организовати бројне манифестације са невладиним организацијама и управом бањолучких вртића.

"Желимо да скренемо пажњу свих у овом друштву на нашу дјецу, желећи да их подстакнемо да још више размишљају о томе да су дјеца светиња и важнија од свега", рекао је Давидовић и додао да је ово само мали допринос сретном дјетињству.

Он је истакао да је град започео процес изградње већег броја вртића, реновирања постојећих, како би били створени бољи услови за рад.

Малишани су, преузимајући кључ, обећали да ће заједно са другарима чувати град, те да ће широм отворити врата вртића и игралишта, како би се се сва дјеца могла играти.

Предсједник Удружења грађана "Сва дјеца свијета" Зоран Рашљић навео је да ово удружење са бањолучким Центром за социјални рад и уз покровитељство Министарства за породицу, омладину и спорт Републике Српске и града Бања Лука поводом Недјеље дјетета организују манифестацију "Чаробни град".

"Пројекат ће, као и раније, бити реализован уз активно учешће дјеце у осмишљавању и реализацији културно едукативног програма који је основ ове манифестације", рекао је Рашљић новинарима.

Он је додао да ће централна манифестација бити одржана сутра у Музичком павиљону Парка Петар Кочић са почетком у 11.00 часова, док ће наредне седмице Удружење посјетити Клинику за дјечије болести и Заводу за рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић".

"Преузимањем кључева града симболично смо започели обиљежавање Недјељу дјетета, а сутра ће у склопу централне манифестације бити организоване ликовна, спортска и плесна радионица, уприличен културно-забавни програм у којем ће учествовати дјеца бањолучких вртића, Дјечији хор `Врапчићи`, позориште `ПИР` из Лакташа и КУД `Пелагић`", најавио је Рашљић.

Он је истакао да ће ове године Недјеља дјетета бити обиљежена у знаку писца Бранка Ћопића и "Јежеве кућице", те подсјетио да је прошле године била посвећена Јовану Јовановићу - Змају.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog