Politika

Наша странка амбасадорима САД и Шведске

САРАЈЕВО - Наша странка позива амбасадоре САД и Шведске у БиХ, да упознају високе госте из својих земаља да је владајућа коалиција у БиХ довела земљу на ивицу економског суноврата и великог сиромаштва.


Требају их упознати о томе да владајуће странке вјешто користе тему уставних промјена како би скренуле пажњу јавности са егзистенцијалних и животних питања и на тај начин покушавају сачувати власт и најнеефикаснију БХ владу у задњих 10 година.

Представници ЕУ и САД требају знати да би најкориснији сценарио за грађане у БиХ био да се до парламентарних избора у октобру 2010. године уопште не говори о уставним промјенама, како би владајућа коалиција била приморана да грађанима и народима одговори зашто има толико корупције на свим нивоима, зашто смо задња земља по успјесима на европском путу, зашто се повећава незапосленост, зашто социјалне категорије добијају мање средстава, док се у исто вријеме административни апарат повећава, те на безброј других обичних животних питања.

Међународна заједница не би смјела потенцирањем уставних промјена и брзоплетом жељом да се затвори ОХР, уствари помагати владајућој коалицији да остане на власти.

Наша странка предлаже да се ова питања оставе за постизборни период, када ће на власти бити нове политичке снаге, спремне да ентитете испуне људским правима, очисте их од корупције и покрену цијелу земљу у правцу Европске уније и економског развоја, стоји у саопштењу ове странке које објављујемо у цјелости.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog