Politika

Живковић: Присуствоваћу координационом састанку, ако није у згради ОХР

САРАЈЕВО - Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Милорад Живковић присуствоваће координацијском састанку о придруживању ЕУ уколико га закаже шеф Делегације Европске комисије у БиХ Димитрис Куркулас и уколико састанак буде организован ван зграде ОХР.


"Сматрам да високи представник и ОХР немају потребе да учествују у оваквим разговорима и састанцима, а поготово не да се састанци одржавају у тим просторијама", наводи се у Живковићевом писму Куркуласу.

Живковић у писму упућеном и на адресу високог представника и специјалног представника ЕУ Валентину Инцку истиче да би ангажман специјалог представника ЕУ на овим састанцима добродошао.

Предсједавајући Представничког дома оцијенио је да су договор и компромис једини пут којим БиХ може ићи и да састанци организовани у том смислу могу допринијети стварању предуслова за усвајање рјешења конкретних питања у вези са ЕУ и европским путем БиХ.

Уколико Делегација Европске комисије не располаже адекватним салама за састанке, Живковић је изразио спремност да понуди Куркуласу неку од сала Парламентарне скупштине БиХ за одржавање координацијских састанака.

Инцко и Куркулас упутили су Живковићу писмо у којем су изразили разочараност што није могао присуствовати трећем координасијском састанку о теми придруживања ЕУ, одржаном 14. септембра у ОХР.

Од Живковића је затражен одговор да ли жели да се ови састанци наставе и став о томе да ли су ови састанци корисни у смислу омогућавања напретка у питањима везаним за ЕУ.

Живковић није присуствовао састанку 14. септембра због раније преузетих обавеза, о чему је правовремено обавијестио организаторе.

Куркулас и Инцко су писмо истог садржаја упутили и предсједавајућем Савјета министара БиХ Николи Шпирићу, министру финансија БиХ Драгану Вранкићу, министру за људска права и избјеглице БиХ Сафету Халиловићу, федералном премијеру Мустафи Мујезиновићу, предсједнику Владе РС Милораду Додику, предсједавајућем Дома народа БиХ Илији Филиповићу, замјенику предсједавајућег Представничког дома БиХ Беризу Белкићу, те предсједавајућем Заједничке комисије за европске интеграције Халиду Гењцу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog