Politika

СДС ће опет тражити скупштинску расправу о уласку у НАТО

БАЊА ЛУКА - Српска демократска странка најавила да ће посланички клуб ове странке поново затражити расправу у Народној скупштини РС о питању уласка БиХ у НАТО и затражила је од СНСД да, без исказане воље грађана Српске, "не гура Српску у било који војни савез".


СДС у саопштењу напомиње да предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић предаје данас у Бриселу званичан захтјев БиХ за приступање Акционом плану за чланство у НАТО уз, како се наводи, пуну подршку СНСД, чиме је практично завршена процедура захтјева БиХ за учлањење у овај војни савез.

"Нажалост, још једном смо свједоци политичке игре власти да, с једне стране, дижу националне тензије и бацају прашину у очи грађанима помињући референдум око питања која нису од суштинског значаја за будућност РС, док с друге, мимо очију јавности доносе одлуке које ће имати далекосежне посљедице по РС", наводи се у саопштењу.

Из СДС додају да су политичари који су подржали документ Народне скупштине РС из 2005. године гласали за такве ставове под притисцима, да су се регионалне околности суштински промијениле у односу на прије пет година и да је Србија у међувремену уставом дефинисана као војно неутрална држава, те да је због тога било неопходно затражити поново мишљење од Народне скупштине РС.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog