Politika

Бериза Белкића не брину Радончићеве и Тановићеве странке

БАЊА ЛУКА - Потпредсједник Странке за БиХ Бериз Белкић изјавио је да је формирање нових странака, као што је странка Фахрудина Радончића и Даниса Тановића, апсолутно нормална појава.


Према његовим ријечима, уколико буду демократски изабрани на изборима, биће ту богатство идеја, што не може шкодити ниједној земљи, па тако ни БиХ.

"Међутим, ми имамо неку врсту претполитичког стања и још увијек нисмо на идејном плану, односно концептуалном плану, профилирали присутне политичке опције. Још функционишемо по националној и територијалној припадности. За очекивање је да процеси иду у очекиваном правцу када ријешимо претходно питање и отклонимо све опасности за земљу, онда ћемо се бавити финесама, као што је, на примјер, висина стопе ПДВ", рекао је Белкић.

Белкић је навео да је осипање чланова неке странке, па тако и Странке за БиХ, пракса која је општеприсутна свуда.

"У сваку странку људи долазе и одлазе и такве појаве не бих везао само за нашу странку или СДА", рекао је Белкић.

Одговарајући на питање зашто Странка за БиХ не пристаје да се на попису становништва грађани изјашњавају по националној, вјерској и језичкој основи, Белкић је рекао да нема ништа против да се људи пуним капацитетом осјећају како желе, али да у овом тренутку то није нужно за попис.

"Неке ствари нису учињене како је договорено, рецимо Ревидирана стратегија повратка средстава за 2010. То је још један од аргумената да се сумња да људи хоће такав попис. Ако мене неко не попише као Бошњака, то не значи да ја више нећу бити Бошњак. Оно сам што јесам и како сам се родио и то ми није ни плус ни минус", додао је Белкић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog