Politika

Право каже Јеремић: Нису нам завртали руку

БЕОГРАД - Предсједник Владе Републике Српске, Милорад Додик, одбацио је спекулације да су власти Србије на било који начин утицале на њега приликом креирања става и одлука којима би Српска требало да одговори високом представнику у БиХ Валентину Инцку на његове посљедње наметнуте одлуке.


Премијер Додик је рекао да нису тачне спекулације да је прилично изненадна посјета српског шефа дипломатије Вука Јеремића била у функцији "савјетодавања Додика".

"Није ријеч ни о каквој изненадној посјети, већ о састанку који је раније договорен. Био је то сасвим пристојан разговор партнера који су посвећени европском путу. Јеремић је подржао дијалог који би требало да се дешава у БиХ и рјешења која ће допринијети да се БиХ даље креће ка евроатлантским интеграцијама. Све остало су спекулације", нагласио је премијер Додик.

Предсједник Владе Српске је потврдио да са предсједником Србије Борисом Тадићем има редовну комуникацију, али да га у вези са посљедњим Инцковим одлукама није контактирао.

"Са Тадићем се редовно чујем, али никада није било неких притисака са његове стране нити смо разговарали о посљедњим дешавањима у РС и БиХ. Немам појма ни да ли је Инцко евентуално звао Тадића. Уосталом, не вјерујем ни да Инцко може да врши било какав притисак на некога", нагласио је Додик.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog