Svijet

Индонезија: Све мање наде да има преживјелих испод рушевина

ПАДАНГ - Четири дана након снажног земљотреса који је погодио индонежанско острво Суматра, спасилачке екипе су саопштиле да је све мање наде да ће испод рушевина пронаћи преживjеле, а страхује се да би број жртава могао да буде и 3.000.


„Потрага и акција спасавања биће окончана за неколико дана. Уколико се испод рушевина налазите дуже од 72 сата, само су мале шансе да преживите", изјавио је замjеник шефа тима УН за процjену штете у катастрофама Сџак Син.

Иако су у Паданг, лучки град са 900.000 становника који је највише настрадао у земљотресу, стигли и међународни спасилачки тимови, та помоћ није била довољна јер су клизишта одсjекла многе путеве, па се тешко долази до забачених дијелова.

Индонежански министар здравља Сити Фадилах Супари изјавио је да влада процјењује да би број жртава могао да се попне на 3.000, додајући да сада велики проблем представља и ширење болести, посебно у Падангу, пренио је Ројтерс.

У земљотресу, јачине 7,6 степени Рихтерове скале, уништено је 20.000 објеката.

Ово трусно подручје прије пет година погодио је, такође, снажан земљотрес, јачине 9,15 степени, чији је епицентар био на 600 километара сјеверозападно од Паданга.

Тај потрес је изазвао катастрофални цунами, у којем је погинуло 232.000 људи у индонежанској покрајини Аће, Тајланду, Шри Ланки, Индији и другим земљама у региону Индијског океана.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog