Društvo

Дачић: Почиње обрачун са екстремним навијачким групама

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић најавио је да ће ове седмице са државним тужиоцем кренути у обрачун са хулиганима и екстремним навијачким групама.


Он је нагласио да је потребно да се у ову борбу укључе сви, а не да се сав посао свали на полицију.

"Не могу се сви проблеми који се гомилају годинама и деценијама сада свалити само на полицију", истакао је Дачић.

Он је нагласио да се прво морају раздвојити криминалци од навијача, јер нису сви исти.

"Ево, на пример, већина од 11 ухапшених младића који су осумњичени за убиство Бриса Татона нема никакав криминални досије. Али, они који су их организовали јесу опасни криминалци. Двојица од њих су још у бекству. Треба, дакле, истребити све оне који се баве криминалом и све вандале који уништавају спорт", рекао је Дачић.

Министар унутрашњих послова Србије истакао је да се "вође навијачких група или они који се налазе међу лидерима баве криминалом".

"Многи од њих су били по затворима, хапшени су, против неких је полиција подносила пријаве, али нису процесуирани. Један од њих је својевремено хапшен и у Шведској", навео је Дачић.

Он је истакао да "управе клубова морају да сносе одговорност јер све навијачке групе имају везе са управама".

"Многи чланови управе клубова, директори и председници клубова су у сукобу са законом. Али, то није посао само за полицију", рекао је Дачић.

Он је објаснио да су "то људи који су увек имали пара, то су они који су се 'нашли' клубовима када држава није имала пара да финансира спорт".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog