Društvo

Србија и Румунија организују ваздухопловну војну вјежбу

БЕОГРАД - Заједничка српско-румунска ваздухопловна војна вјежба "Ер солушн 2009" /Air Solution 2009'/ биће одржана 6. и 7. октобра у ваздушном простору Србије и Румуније, на аеродромима ''Батајница'' и ''Кампиа Турзи'', као и на полигонима двије земље, најављено је данас из Министарства одбране Србије.


Основни циљ вјежбе је унапређење билатералне војне сарадње и подизање нивоа интероперабилности Ваздухопловства и ПВО оружаних снага Србије и Румуније, као и оспособљавање два ваздухопловства за планирање, организовање и извођење заједничких међународних вјежби.

У вјежби ће учествовати јединице војног ваздухопловства двије земље, а увјежбаваће се контрола и заштита ваздушног простора токom извођења операција, размјена информација двије земље о ситуацији у ваздушном простору и извођење ваздухопловних операција ватрене подршке коалиционих снага.

С циљем довођења и размјештаја јединица у зони операције, 6. октобра планиран је прелет снага транспортне, ловачко-бомбардерске и ловачке авијације из једне у другу земљу, уз праћење и ловачку заштиту, наводи се у саопштењу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog