Društvo

Навијачи ''Сарајева'' блокирали центар града

САРАЈЕВО - Неколико стотина навијача Фудбалског клуба "Сарајево" блокирало је раскрсницу на почетку Титове улице у близини зграде Предсједништва БиХ, протестујући због јучерашњег убиства навијача овог клуба Ведрана Пуљића у Широком Бријегу.


Навијачи "Сарајева" доставили су синоћ представницима федералног МУП листу захтјева у којима траже проналазак и хапшење особе која јуче убила Пуљића, провођење истраге на федералном нивоу, слање патолога из Сарајева који ће извршити обдукцију убијеног, као и смјену свих одговорних лица МУП Западно-херцеговчаког кантона.

Тражи се, такође, одговорност лица која су одредила да се утакмице у Мостару између фудбалских клубова "Зрињски" и "Вележ" и у Широком Бријегу играју у истом термину, због чега није било довољно полицајаца на обезбјеђивању утакмице у овом западнохерцеговачком граду.

Полицији је дат рок до осам часова да испоштује њихове захтјева иначе ће проширити блокаде на подручју цијелог града.

Данашњи протест није био најављен, а обезбјеђују га припадници полицијских снага и за сада протиче мирно.

Представници навијача "Сарајева" изражавају незадовољство чињеницом да су гостујући навијачи у Сарајеву увијек добро обезбијеђени, али да то није случај и на подручју Херцеговине.

Двадесетдвогодишњи Ведран Пуљић из Сарајева погинуо је у јучерашњем сукобу навијача и полиције у Широком Бријегу, који је избио прије почетка утакмице фудбалских клубова "Широки Бријег" и "Сарајево".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog