Društvo

Потрага за убицом навијача Сарајева по Хрватској

ЗАГРЕБ - Хрватска полиција предузела је мјере након што је обавијештена да постоји могућност да се у Хрватској крије Оливер Кнезовић, осумњичен за убиство навијача Ведрана Пуљића, након бјекства из затвора у Широком Бријегу.


Начелник Канцеларије директора полиције Крунослав Боровец рекао је да хрватска полиција предузима активности у том правцу и да је у сталном контакту са колегама из Федерације БиХ са којима размјењују информације.

Боровец је изразио наду да ће осумњичени Кнезовић, уколико се налази у Хрватској, бити ухапшен, преносе хрватски медији.

Кнезовић се синоћ предао полицији у Широком Бријегу, а ноћас је побјегао из затвора, због чега су суспендовани припадници Судске полиције Федерације БиХ Иван Барић и Маринко Барбарић, у чијој је надлежности био осумњичени.

Неколико хиљада људи, углавном навијача Фудбалског клуба "Широки Бријег" који себе зову "шкрипари", протестовали су данас испред тамошње зграде Скупштине општине, јер сматрају да се на њихов град послије недјељних сукоба сручила права медијска харанга чиме је бачена велика љага.

У Широком Бријегу у недјељу, 4. октобра, дошло је до нереда, уочи утакмице фудбалских клубова "Сарајево" и "Широки Бријег".

Том приликом убијен је навијач "Сарајева" Ведран Пуљић /24/, а повријеђено је на десетине лица, међу којима има и полицајаца.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog