Društvo

Појачати мјере предострожности на спортским манифестацијама

БАЊА ЛУКА - Министар за породицу, омладину и спорт Републике Српске  Проко Драгосављеић упутио је данас допис свим спортским савезима РС у којем сугерише да се интензивирају мјере предострожности приликом организације спортских манифестација како би се онемогућиле нежељеле посљедице.


Из Министарства је саопштено да је Драгосављевић упутио допис спортским савезима поводом све учесталијих инцидената на спортским такмичењима у БиХ и у окружењу, као и насиља која се дешавају око спортских догађаја.

"Посљедњи инцидент који са десио у Широком Бријегу на фудбалској утакмици између ФК `Широки Бријег` и ФК ''Сарајево'', гдје је дошло до вандалских сукоба између двије навијачке групе и губитка младог живота, указује нам на пораст насиља око спорта", наводи се у допису.

Драгосављевић због тога сугерише свим руководствима савеза и клубова у РС да се максимално укључе у стварање амбијента за несметано функционисање спорта и одржавање спортских догађаја у законским оквирима, те указује на потребу интензивнијег ангажмана по питању односа са навијачким групама, појединцима и органима безбједности, како би се избјегли било какви инциденти у спорту, а посебно на спортским манифестацијама.

Појачане мјере безбједности приликом организације спортских такмичења на територији РС треба примјењивати и приликом одласка спортиста из РС, спортских клубова и навијачких група на такмичења која се одржавају на територији Федерације БиХ, како би се спријечили сви евентуални инциденти, истиче се у допису.

Навијачи фудбалских клубова Сарајево и Широки Бријег сукобили се се у недјељу, 4. октобра, у Широком Бријегу, када је убијен Сарајлија Ведран Пуљић (24), а око 30 особа је повријеђено.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog