Društvo

Ускоро именовање руководилаца у полицијским агенцијама

САРАЈЕВО - Предсједавајући Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ Жико Крунић изразио је наду да ће се ускоро стећи потребни услови за именовање руководилаца у полицијским агенцијама БиХ на позицијама за које су већ истекли мандати.


"Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у сриједу би требало да разматра Приједлог пословника о раду Независног одбора, а након што овај и Дом народа потврде пословник о нашем раду, стећи ће се услови да приступимо именовањима", изјавио је Крунић.

Он је подсјетио да су мандати истекли за позиције директора Граничне полиције и замјеника директора Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА).

"Од Министарства безбједности БиХ затражили смо преглед кад и коме у полицијским агенцијама БиХ истиче мандат и на основу тих чињеница ћемо убудуће расписивати конкурсе за попуњавање тих позиција", додао је Крунић.

Према његовим ријечима, један од приоритета Независног одбора по усвајању пословника о раду биће и покретање процедуре за попуну руководећих позиција у Дирекцији за координацију полицијских тијела.

"Ради се о агенцији која је успостављена реформским законима о полицијској структури и за сада постоји само закон о њеном оснивању", објаснио је Крунић.

Законом о независним и надзорним тијелима полицијске структуре БиХ Независном одбору у надлежност су дати провођење процедуре избора руководилаца и замјеника руководилаца полицијских агенција те покретање њихове евентуалне одговорности.

Пословником о раду Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ регулишу се питања процедуре избора руководилаца у полицијским агенцијама, те начин рада самог одбора.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog