Sport

Ђоковић поново трећи на свијету

ПЕКИНГ - Новак Ђоковић побиједио је Робина Седерлинга 6:3 и 6:3 и пласирао се у финале турнира у Пекингу. Том побједом, српски тенисер се вратио на треће мјесто на АТП листи.


Новак Ђоковић пласирао се у финале турнира у Пекингу пошто је побиједио 11. тенисера свијета Швеђанина Робина Седерлинга са 2:0 у сетовима (6:3, 6:3), а у финалу га очекује дуел са Марином Чилићем који је побиједио Рафаела Надала са 6:1 и 6:3.

У мечу који је трајао сат и 21 минут Ђоковић је освојио 67 поена и направио четири брејка, по два у сваком сету, док је Седерлинг освојио 49 поена уз само један брејк.

Српски је тенисер је прилично лако и рутински добио Швеђанина. У првом сету стигао је до брејка на старту и на крају сета (први и девети гем). Мањих проблема имао је само на почетку другог сета, али се брзо вратио на ниво са почетка меча, одлично сервирао и доста профитирао из бројних Седерлингових грешака.

Ђоковић ће се захваљујући побједи у полуфиналу турнира у Пекингу вратити на трећу позицију на АТП листи, и то 19.октобра.

Противник Ђоковићу у финалу ће бити Марин Чилић који је изванредном игром савладао Надала са 6:1 и 6:3. Ђоковић је са Чилићем играо три пута и сва три пута побиједио, последњи пут ове године на турниру у Дубаију српски тенисер славио је са 6:3, 6:4.

Наградни фонд АТП турнира у Пекингу је 2.100.500 долара, а побједник ће освојити 500.000 долара и 500 бодова.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog