Svijet

Пакистан: Ослобођени талибански таоци

РАВАЛПИНДИ - Пакистански командоси ослободили су јутрос 39 таоца које су у згради у близини штаба пакистанске војске у Равалпиндију, како се сумња, држали припадници екстремних талибана.


"У операцији су погинула тројица талаца, четири отмичара и два командоса", рекао је портпарол пакистанске војске генерал-мајор Атар Абас.

Он је додао да војска претражује зграду у потрази за евентуално још неким отмичаром, јер се претпоставља да их је било пет. Првобитно, било је саопштено да терористи у згради држе највише 15 талаца.

"Они су били у соби са терористима који су били опасани динамитом. Командоси су међутим брзо реаговали и разоружали терористе, тако да они нису стигли да активирају експлозив", додао је Абас.

Талибански побуњеници у војним униформама напали су јуче штаб пакистанске војске у Равалпиндију, усмртивши шест војника, док су најмање 10 узели као таоце.

Нападачи су раније јуче покушали да бијелим комбијем са војним таблицама уђу у добро чувани војни комплекс, а пошто су у томе били спријечени, отворили су ватру и бацили ручну гранату.

Размјена ватре са војницима трајала је више од 40 минута.

До напада на добро чувани штаб у Равалпиндију дошло је у тренутку када пакистанска војска припрема велику офанзиву на упоришта побуњеника у Јужном Вазиристану, на граници са Авганистаном. Све је ово посљедица политике коју је Первез Мушарав започео са Џорџом Бушом, дајући му подршку у "рату против тероризма" у Авганистану, чему се противи већина становништва, које је сада уведено у међуетничке и вјерске сукобе.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog