Svijet

С. Кореја спрема паљбу нових пројектила

СЕУЛ - Сјеверна Кореја се припрема да испали нове пројектиле кратког домета, изјавио је данас извор из јужнокорејске владе.


Овај извор је рекао да је Сјеверна Кореја испалила пет пројектила кратког домета са своје источне обале и да постоје индикације да ће то поново учинити али са западне обале.

Јужнокорејска агенција Јонхап је јавила да су испљени пројектили типа земља-земља "КН-02", домета до 120 километара.

Аналитичари сматрају да сјевернокорејска страна испаљења користи као додатно средство за цјењкање пред очекивани наставак шестостраних разговора покренутих с циљем нуклеарног разоружања Пјонгјанга.

Јапанска Обалска стража саопштила је да је Сјеверна Кореја јуче објавила упозорење за бродове да не прилазе приобалним водама током дана у периоду од 12. до 16. октобра.

Амерички државни секретар Хилари Клинтон јуче је на конференцији за новинаре у Белфасту рекла да циљ остаје исти, а то је Корејско полуострво без нуклеарног наоружања и да се и даље воде консултације са партнерима у разговорима те да на то није утицало понашање Сјеверне Кореје.

Сјевернокорејски медији до сада нису коментарисали лансирања, који су у прошлости били праћени коментарима у којима су критиковане учеснице шестостраних разговора за које Пјонгјанг сматра да не желе добро овој комунистичкој држави САД, Јапан и Јужна Кореја.

У разговорима учествује још и Русија.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog