Društvo

Брчко: На суд због графитирања џамије

БРЧКО - Тужилаштво Брчко дистрикта подигло је оптужницу против осумњиченог Александра Гаврића (21) из Брчког због основане сумње да је 18. августа ове године у 2.00 часа ујутро на зиду савске Атик џамије у Брчком исписао графите увредљивог садржаја.

Како је данас саопштено из брчанског правосуђа, Гаврић је на зиду мунаре комадом дрвеног угља написао штампаним ћириличним словима крст са четири слова С и ријечи "нож, жица, Сребреница".

"Тужилаштво је сматрало да постоји довољно доказа из којих произилази основана сумња да је Гаврић учинио кривично дјело изазивања националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости из Кривичног закона Брчко дистрикта", наводи се у саопштењу и додаје да је за ово дјело прописана казна затвора од једне до пет година.

Судија за претходно саслушање потврдио је оптужницу.

Оптужница је упућена оптуженом који има рок од 15 дана да поднесе евентуалне приговоре, а након истека тог рока он ће бити позван да се изјасни о кривици.

Полиција дистрикта Брчко такође је крајем прошле седмице лишила слободе Гаврића, након што га је затекла пред једном основном школом у Брчком како ученицима дијели летке са садржајем усмјереним на ширење националне и вјерске мржње.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog