Društvo

Бирач наградио раднике са 30 година стажа

ЗВОРНИК - Поводом обиљежавања 31.годишњице рада Фабрике глинице "Бирач" АД, данас је у највећем зворничком колективу уприличен пријем за раднике који имају 30 година стажа у Фабрици, као и за породице радника који су изгубили живот у протеклом рату.


"Допринос наших радника је од непроцјењиве вриједности за Фабрику, њен рад, развој и опстанак, а годишњица рада фабрике је прилика да одамо захвалност свим радницима колектива. Иако изложена веома неповољним околностима пословања, између осталог, захваљујући заједничком залагању свих запослених, стручности и одговорности наших радника, у Фабрици није обустављена производња и од укупно пет фабрика за производњу глинице на просторима бивше Југославије, једино Фабрика „Бирач" и даље ради и производи глиницу представљајући значајан привредни гигант зворничке регије, али и шире", рекао је Виргинијус Вајега, генерални директор Фабрике глинице „Бирач", истичући велику захвалност радницима „јубиларцима" који су 30 година свог радног вијека провели у овом колективу.

Награде и признања, за три деценије вјерности фабрици, данас су уручена за 49 радника.

„Поносан сам што сам скоро од првог дана своја искуства и знања стицао у „Бирчу", колективу у којем носим многе лијепе успомене и што сам дио тридесетогодишње традиције овако значајног привредног субјекта. Вјерујем да ће „Бирач", када се смири ова свјетска криза, поново бити једно од најуспјешнијих предузећа са ових простора" , каже Драгомир Пешић, ВКВ бравар.

Породицама 35 погинулих радника обратили су се Мијат Живковић, предсједник синдикалне организације металаца и рудара, и Стојан Јовановић, вршилац дужности директора Сектора за опште и кадровске послове, нагласивши да радници, који су живот изгубили у протеклом рату, као и њихове породице, нису и нити ће бити заборављени и да су им врата Фабрике глинице „Бирач" увијек отворена.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog