Politika

Додик потврдио долазак у Бутмир

БАЊА ЛУКА - Предсједник СНСД потврдио је да ће 20.октобар у Бутмиру учествовати у наставку разговора политичких лидера из БиХ и представника ЕУ и САД.


Додик, који је и предсједник Владе РС, током данашњег разговора у Бањој Луци са амбасадором САД у БиХ Чарлсом Инглишем истакао да је за убрзање процеса евроатлантских интеграција БиХ значајно да домаћи лидери постигну консензус, саопштено је из Бироа Владе РС за односе са јавношћу.

Представници седам политичких партија из Републике Српске и Федерације БиХ и званичници ЕУ и САД 9. октобра у Бутмиру нису потписали никакав папир, само је договорено да разговори буду настављени 20. октобра.

У разговорима учествују представници СНСД, ПДП, ХДЗ БиХ, ХДЗ 1990, СДА, Странке за БиХ, СДП БиХ. Позив за први састанак био је упућен и Демократској партији, али нико од њених чланова није дошао у Бутмир.

До наставка разговора у БиХ бораве Стјуарт Џонс, замјеник помоћника америчког државног секретара, и Золтан Мартинус, директор Секретаријата Савјета ЕУ за западни Балкан, источну Европу и централну Азију.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog