Politika

Радмановић: Антидемократско понашање међународне заједнице

БАЊА ЛУКА - Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић рекао је да неки представници међународне заједнице гријеше у свом приступу БиХ, преферирајући антидемократске методе и наметање рјешења, у замјену за отворен демократски дијалог домаћих актера у институцијама система.


"Разговори започети у Бутмиру могу успјети само ако се уважи широки приступ прихватања оних питања око којих се слажу сви у БиХ. У противном, због великих неслагања која постоје у многим питањима, тешко је очекивати значајнији напредак", рекао је Радмановић у Бањалуци у разговору са директором Међународне кризне групе за Балкан Марком Прелецом.

Он је поновио свој став да су пропуштене неке раније прилике, када се могло доћи до одређених промјена у БиХ, додајући да је сада тешко очекивати да ће се у периоду пред предстојеће изборе моћи постићи нешто више.

Прелец је Радмановића информисао о аналитичким процјенама Међународне кризне групе о дешавањима у БиХ и ширем региону и виђењу садашње политичке ситуације, као и могућим расплетима ових догађаја.

Двојица саговорника су изразила очекивање да ће у овом моменту бити постигнут напредак о оним питањима око којих постоји минимум сагласности, саопштено је из Кабинета члана Предсједништва БиХ из РС.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog