Društvo

У Будви Конференција о климатским промјенама

БУДВА - У Будви данас почиње дводневна конференција "Климатске промјене и одрживи развој у југоисточној Европи и Медитеранском региону" којој ће присуствовати више од 300 званица међу којима су министри и представници европских институција.


Конференцију, коју ће отворити црногорски премијер Мило Ђукановић, организују Министарство уређења простора и заштите животне средине Црне Горе и Министарство за животну средину Италије.

Министри, представници европских институција и други званичници говориће о изазовима климатских промјена у Медитеранском региону, њиховом утицају и потреби за адаптацију и смањење њихових посљедица.

Конференција представља прилику за размјену знања и искустава представника земаља учесница, као и идентификацију модела за успјешно спровођење мјера адаптације и превенције у сектору за туристичко и просторно планирање.

Осим Ђукановића, на конференцији ће говорити и представници црногорског и италијанског министарства за заштиту животне средине, комесар Европске уније за животну средину и извршни директор Европске агенције за животну средину.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog