Društvo

Глухаковић: РС има велики потенцијал за еко-етно туризам

ЗАГРЕБ - Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић изјавио је данас на сајму под називом "Еко-етно Европа", који се одржава у Загребу, да Српска сигурно има велики потенцијал у овој области туризма и да ће Влада РС учинити све да се та област што више промовише и квалитетније уреди.


"Прије свега, морамо урадити категоризацију простора који се баве сеоским туризмом и, поготово, производњом здраве еко хране, као и оних који чувају етно традицију са ових простора и имају шта да покажу", нагласио је Глухаковић.

Министар Глухаковић констатовао је да регион има велико богатство и да ће етно-еко област туризма сада сигурно ићи узлазном линијом како у региону, тако и шире.

"На позив фирме `Хрватски фармер`, као организатора међународног сајма `Еко-етно Европа`, који се одржава шести пут, РС је нашла своје мјесто да покаже и прикаже све оно богатство које има у овој области туризма. Посјећеност сајма је велика, а наш штанд је предивно урађен", каже Глухаковић.

Према његовим ријечима, Туристичка организација РС изложила је све потенцијале у малом које посједује РС.

"Остали су још неки капацитети који нису били у прилици да се одазову овом позиву, али је свеукупна слика предивна", истакао је Глухаковић.

Он је најавио да ће данас Културно-умјетничко друштво из Пискавице код Бање Луке одржати презентацију једног дијела богатства које тај простор има.

"Биће нам задовољство да присуствујемо тој презентацији. РС већ четврту годину учествује на овом сајму и практично ми смо били међу иницијаторима да ово буде и међународна манифестација", истакао је Глухаковић.

Он је поручио да ће сигурно бити још више добрих резултата и да ће се чути о потенцијалима РС, како у региону, тако и шире.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog